Michael Palin - het nieuwe Europa (dvd tweedehands film)

Artikelnummer: 9789089410054
Vorige Artikel 327 van 569 Volgende
€ 2,95
Specificatie Omschrijving
Ondertiteling Nederlands
Leeftijd 6+
Genre Documentaire

Michael Palin - Het nieuwe Europa (dvd)

Over de film:
Michael Palin's New Europe voert de populaire globetrotter en BBC-reisprogrammamaker Michael Palin door twintig landen van het nieuwe Oost- Europa, van Estland in het noorden tot Albanië in het zuiden. Hij reist door landen in Centraal-, Oost- en Zuidoost- Europa die na de Koude Oorlog en de val van het IJzeren Gordijn een ware revolutie doormaken. Doordat ze zolang verboden gebied waren, zijn deze landen voor ons even fascinerend en mysterieus als de verre landen en streken die Palin tijdens zijn eerder reizen bezocht.

Palin begint zijn reis in Slovenie, in de Juliaanse Alpen. Vervolgens reist hij door de Balkan, langs de Zwarte Zee, naar de Baltische Staten, Estland, Letland en Litouwen. In Bulgarije woont hij een bijeenkomst bij van de "Witte Broederschap', in Boedapest opent de catwalk voor hem nieuwe carrièreperspectieven en in Transylvanië zet hij zijn tanden in de Dracula- legende. Verder krijgt Palin in Viinistu een bloedzuigerbehandeling, leert hij buikdansen in Istanbul en bestuurt hij in Polen de oude stoomlocomotief van 8.58 u van Poznan naar Wolsztyn.

In zeven afleveringen van Michael Palin's New Europe geeft Palin met evenveel inzicht als humor een optimistisch beeld van het nieuwe, herenigde Europa: een onbekend, maar rijk en afwisselend gebied met eigenaardige tradities en bijzondere landschappen, gastvrij voor gasten van allerlei pluimage.

Kijkwijzer: 6 jaar Angst
Speelduur: 385 minuten
Release date: 2007

© 2019 - 2022 Tweedehandsfilms | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel