Michael Palin - De mooiste treinreizen (dvd tweedehands film)

Artikelnummer: 9789051591378
Vorige Artikel 326 van 569 Volgende
€ 1,95
Specificatie Omschrijving
Ondertiteling Nederlands
Leeftijd Alle leeftijden
Genre Documentaire

Michael Palin - De mooiste treinreizen (dvd)

Kijkwijzer: Alle leeftijden
Speelduur: 60 minuten
Release date: 1994

Over de documentaire:
De reis door Ierland begint in de eeuwenoude,ommuurde stad die door de katholieken Derry en door de protestanten Londonderry wordt genoemd,en leidt naar de uiterste westpunt van Ierland. Het gaat de doorgewinterde reiziger Michael Palin echter niet alleen om het natuurschoon en de bezienswaardigheden, hij gaat ook op zoek naar informatie over zijn overgrootmoeder,Brita Gallagher.Zij vertrok 150 jaar geleden tijdens de grote hongersnood per zeilschip naar Amerika om in Burlington, een stad in New Jersey, een nieuw leven te beginnen.

De zoektocht begint in het door oorlog verscheurde Derry, waar in 1969 hevige rellen tussen de katholieken en de protestanten uitbraken. Daarna reist Michael door naar Belfast.Het volgende station is Dublin, waar de wereldberoemde gitarist van U2,The Edge, zijn visie op de Ierse literatuur en het karakter van Ierland
zelf geeft.

Maar hoe zit het nu met Brita Gallagher? Michael Palin begint het onderzoek naar zijn grootmoeder in de National Library in Dublin.Hij reist door de uitlopers van de Wicklow Mountains naar Wexford en vandaar naar Waterford.

De reis eindigt in het dorpje Buttevant en de kust van Dingle Bay - in de westpunt van Ierland.
Dit is de laatste plaats waar Michael Palin informatie over zijn grootmoeder kan vinden, want dit is letterlijk het eindpunt van de reis. Een prachtig reisverslag door een mooi,maar geplaagd land, een van mooiste treinreizen uit de prachtige BBC-serie Great Railway Journeys,De mooiste treinreizen.

© 2019 - 2022 Tweedehandsfilms | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel