Flandres koopje (dvd tweedehands film)

Vorige Artikel 8 van 13 Volgende
€ 3,95
Specificatie Omschrijving
Ondertiteling Nederlands
Leeftijd 16+
Genre Drama

Flandres (dvd)

Een koopje omdat het een ex-rental betreft en er dus stickers op het hoesje zitten. Ook koopjes zijn gewoon krasvrij en hebben garantie! 

Over de film:
Frans-Vlaanderen in de winter. Demester heeft niet veel te doen op zijn boerderij en wandelt door de omgeving met zijn jeugdvriendin Barbe voor korte vrijpartijen. Hij houdt van haar maar kan het niet zeggen. Samen met andere jongens van zijn leeftijd vertrekt hij als soldaat naar een buitenlandse oorlog. Barbaarsheid, kameraadschap en angst veranderen Demester in een strijder. De seizoenen verstrijken en Barbe wacht eenzaam en depressief op de terugkeer van de soldaten. Zal Demesters intense liefde voor Barbe hen redden?

Bruno Dumont is een van krachtigste Europese cineasten. Hij maakte eerder La vie de Jésus (1997), l'Humanité (1999, Grand Prix Cannes) en Twentynine Palms (2003). Zijn geboortegrond Frans-Vlaanderen is voor hem een blijvend mysterie en daardoor een bron van inspiratie. Dumont: "Ik heb het landschap nodig om mensen te filmen. Het landschap laat hun innerlijke wereld zien."

Acteurs: Adélaïde Leroux Samuel Boidin Henri Cretel Jean-Marie Bruveart David Poulain Samuel Boidin Henri Cretel Jean-Marie Bruveart David Poulain Patrice Venant Inge Decaesteker David Legay
Regisseur: Bruno Dumont
Kijkwijzer: 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
Taal: Frans (Met Nederlandse ondertiteling)
Speelduur: 91 minuten
Release date: 1980

© 2019 - 2022 Tweedehandsfilms | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel